Tradiční slavnostní
raut
Raut v tradičním a slavnostním duchu.
Podávány mohou být například brokolicový krém s čerstvou pažitkou a
zlatavými krutóny, husí paštička s mandlemi a bylinkami, telecí medailonky s
chřestem a křenovou omáčkou, grilovaná kachní prsíčka na rozmarýnu, pečený
filet z norského lososa, biftek z argentinské svíčkové, křehký ledový
salát s rukolou, polníčkem, strouhaným parmazánem a kousky
grilovaného kuřete, lehký jahodový dortík s mascarpone a kokosem a mnoho
dalších rozmanitých gastronomických skvostů.
Cena: od 500 Kč do 4000 Kč za osobu.
Raut ve
středověkém stylu
Opravdová středověká hostina. Hosté sedí u
dubových stolů v přítmí hodovního hradního sálu. V plápolavém svitu loučí si
mohou pochutnat například na pečeném vepři, staropražské teplé šunce s bylinkami
a křenem, bažantí pečínce s divokým kořením, husí paštičce s rozmarýnem a dobromyslí, zvěřině na všechny možné způsoby,
variaci grilované zeleniny, pečené hrušce s medem a ořechy a spoustě dalších
středověkých dobrot.
Cena: od 350 Kč do 1500 Kč za osobu.
Vegetariánský raut
Poznejte, že i bez masa můžete prožít opravdový
gastronomický zážitek. Co zkusit třeba grilované papričky plněné kozím sýrem a
bylinkami, pečené nadívané lilky po provensálksku, francouzkou zeleninovou
specialitu rataouile, pomazánku z tropického avokáda, pravý marocký kuskus,
variace zeleninových a těstovinových salátů, brambory zapečené se sýrem a jarní
cibulkou. Jako dezert doporučujeme například žlutý meloun, hrušky s karamelovou
polevou, jemné italské tiramisu a podobně.
Cena: od 200 Kč do 800 Kč za osobu.
Středomořský piknik
Přeneste se svými chuťovými buňkami do slunného
středomoří a ochutnejte místní nezapomenutelné speciality. Doporučujeme
například steaky z tuňáka grilované na zeleném pepři, slávky s česnekovou
omáčkou, vařeného humra, variace mořských plodů, grilovanou chobotnici, skvělou
španělskou paelu, řecký salát s fettou a černými olivami, jehněčí na grilu po
dalmátsku, K pití se hodí bílá i červená středomořská vína, nezaměnitelné místní
kořalky, jako např. grappa, ouzo, travarica nebo arak, voda, řecká ledová káva
frappé a cokoliv jiného na co máte chuť.
Cena: od 350 Kč do 2000 Kč za osobu.
Barbecue párty
Letní grilování má nezaměnitelnou atmosféru a
kouzlo. A na grilu můžete připravit i pokrmy, které by vás možná ani nenapadly.
Co třeba grilované jehněčí kotletky, špízy z krevet a mořských plodů, kančí
medailonky a jalovci a barevném pepři nebo grilovaná jablka s karamelem. A kdo
má chuť na něco tradičního, určitě nepohrdne grilovanou vepřovou krkovičkou nebo
kotletkou, kuřecími křidýlky v ostré marinádě nebo klasickým bramborem pečeným v
alobalu. K tomu všemu samozřejmě spousta křupavé čerstvé zeleniny a dresingů
nejrůznějších chutí i vůní.
Cena: od 350 Kč do 2000 Kč za osobu.
Staročeské hody
Bohatá hostina ve staročeském stylu. Na stole
nesmí chybět grilované selátko, pečená kachnička nebo husa, klobásky, jelítka a
jitrničky, A samozřejmě ani oukrop, cmunda čili bramboráky, zelné placky,
prosná kaše s jablky a švestkami a medem, buchty, koláče a povidla. K uhašení
žízně dobře poslouží tradiční české pivo, silný kvasnicový ležák, staročeská
medovina, vína z českých a moravských sklepů a pramenitá voda.
Cena: od 250 Kč do 500 Kč za osobu.
Degustace vín
Staňte se degustátory a zhodnoťte vybrané vzorky
českých, moravských i světových vín. Jako občerstvení mohou
být podávány například variace českých i světových sýrů a uzenin, zeleninové
jednohubky, grilovaná masíčka, sendviče a toasty a libovolné další speciality.
Cena: od 300 Kč za osobu.
Skromný piknik v přírodě
Zajímavé a netradiční občerstvení v přírodě
nemusí být vůbec drahé. Zkuste třeba texaská kuřecí křidélka, anglické sýrové
sendviče, italské caprese s grilovanou bagetou, španělskou paelu a podobné
laskominky.
Cena: od 150 Kč do 450 Kč za osobu.
Zálesácké hody
Pokrmy pro opravdové zálesáky. Buřtguláš,
brambory pečené v ohni, klobása opečená na klacku, párek s bramborovou kaší a
mnoho dalších skvělých pokrmů
Cena: od 100 Kč za osobu.
|